dinsdag 5 december 2023

Aomori

 Dag 14

Na het goede ontbijt in de Brasserie pakken we onze bagage en lopen naar het Station Morioka. Het waren twee verschillende dagen in Morioka. De dag van aankomst sneeuwde en regende het en gisteren zonneschijn met een strak blauwe lucht. Beide dagen wel koud.

Onze Shinkansen naar station Shin-Aomori gaat om 09.48 en dan zijn we een uur later met een overstap van 5 minuten in Aomori, de noordelijkste stad van het eiland Honsu. Het  heeft hier de afgelopen dagen flink gesneeuwd maar nu de temperaturen oplopen naar 7 graden is het smeltingsproces in volle gang. Het hotel My Stays ligt vlakbij het station en hebben we dan ook snel gevonden. Maar ook hier geldt dat we om 15.00 uur op de kamer kunnen. De bagageservice is ook hier goed geregeld zodat we onze koffertjes veilig achter kunnen laten. De vismarkt Gyosai Furukawa (Aomori Nokkedon) is om de hoek. We lopen er heen want je kan er ook goed vis eten. Maar helaas gesloten op dinsdag. We verschuiven het naar morgenmiddag als we terugkomen van een andere trip. Dan ligt er nog een optie op tafel en dat is de A-Fatory. Dit is een grote winkel vlakbij de ferry naar Hokkaido. Het gebied rondom Aomori staat bekend als de appelstreek en dus verkopen ze in die winkel allerlei lekkernijen gemaakt van appels. Alles is hier peperduur dus houden er het bij kijken en niet kopen. Lunchen doen we hier wel. De noodels en de rijst zijn we even baggerzat dus eten we een hamburger speciaal van wagyubeef met frietjes. Het is inmiddels tegen half vier en dus gaan we onze kamer opzoeken. Een prima kamer, groter dan die van gisteren. De bedden liggen heerlijk want die hebben we gelijk getest.

De late middag en de avond houden we vrij om te rusten. 


Geen rijst of noodels



De appel wordt hier duur verkocht: 14 appels in 10 kilo voor 10.800 Yen is 68 euro en dat is dus 4,85 euro voor elke appel. 
De A-Factory



De ferry naar Hokkaido


Het station Aomori

Geen opmerkingen: